Kjære Superknasker!

Velkommen til min kostholdsblogg.
Som ernæringsterapeut har min hverdag tidligere bestått av å gi kostråd ved Ernæringsklinikken i Stavanger.

Arbeidet med å utvikle Superknask-produktene og etablere Energimat har tatt mye tid og krefter, og når jeg samtidig har en lidelse som til tider setter meg ut av spill, har mulighetene for å ta i mot klienter blitt begrenset.

Jeg ønsker derfor å bruke denne bloggen som en kanal for å dele erfaringer, tips og råd.

I første omgang vil jeg linke kostrådene opp mot våre produkter som serveringstips, oppskrifter og erfaringer, men også forskning og råd angående matintoleranse, som er mitt store interressefelt.

Mulighetene vi har til å påvirke vår egen helse ved hjelp av kostholdet er uendelige. Etter 20 år med intoleranser i familien, mine utdannelser som sykepleier og ernæringsterapeut og erfaringer fra klinikken, er jeg trolig mer opptatt av kostens innvirkning på helsa enn folk flest. Samtidig har det aldri vært så stor interresse for dette temaet som nå.

Etter min mening er det gunstigere å opprettholde god helse og forebygge sykdom med en sunn livsstil og riktig kosthold, i stedet for å vente til helseplagene er et faktum. Dette gjelder like mye fysisk aktivitet, søvn/hvile, stressmestring og trivsel generelt, som maten vi spiser. Alt henger sammen.
Hvorfor ikke velge en positiv livsstil og et kosthold som er med og opprettholder det fantastiske "maskineriet" som kroppen vår er, slik at vi kan leve et aktivt liv sammen med dem vi er glade i så lenge som mulig.

Når helseutfordringene har meldt sin ankomst kan maten også brukes terapeutisk og alle har dermed gode muligheter for å påvirke egen helse.

Jeg har selv fått kjenne på kroppen hvor stor betydning kostholdet kan ha, og erfart hvor mye bedre jeg har det både fysisk og psykisk med riktig kost. Dette handler mer om bevisste valg enn forsakelser, for valgmulighetene er uendelige.

Erfaringer fra Ernæringsklinikken har også vist meg hvor kraftfullt ”verktøy” kostholdet egentlig er, og folks resultater stopper aldri å forundre meg.
Det som forundrer meg er at ikke flere ønsker å bruke dette enkle virkemiddelet til å få en sunnere, bedre og hyggeligere hverdag.

Det er mange uenigheter blant kostholdsekspertene, og det kan være vanskelig å vite hva som er riktig til enhver tid, men la ikke dette stoppe deg i å gjøre noen endringer i positiv retning. Det er ikke alltid så mye som skal til for å få positive resultater.
Mye er de ulike ekspertene faktisk enige om, og det er ikke nødvendig å gjøre det mer komplisert enn det egentlig er.

Så bruk sunt folkevett og lytt til kroppen.

De beste ønsker om en god helse
Hilsen Mette Lund Larsen
Ernæringsterapeut og gründer
bak Superknask-produktene